TERKINI
Politik

Kekalahan lalu jadi panduan untuk Tg.Piai

October 3, 2019 12:58 pm – Aliff

PUTRAJAYA: Pakatan Harapan akan menggunakan kekalahan pilihan raya lalu sebagai pengajaran, kerana ia bertujuan untuk mempertahankan kerusi Tanjung Piai pada pilihan raya kecil 16 Nov yang akan datang, kata Timbalan Presiden Pakatan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata parti kerajaan akan berusaha memastikan kempen lebih berkesan untuk menarik pengundi.

“Kami mengambil kira pengalaman kami pada masa lalu, bukan sahaja dalam pilihan raya kecil Semenyih, tetapi juga semua kerusi lain yang kami sertai sebelum ini.

“Kami menerima banyak maklum balas dan melakukan siasatan pasca selepas kekalahan pilihan raya sebelum ini.

“Bagi Tanjung Piai, kami akan menubuhkan satu strategi yang lebih cekap dan kempen yang lebih baik, dan satu objektif menyentuh setiap pengundi.

“Apa pun masalah yang telah dibincangkan dalam bidang awam, kami akan berusaha sebaik-baiknya untuk menerangkannya, terutamanya kepada dasar Pakatan,” kata Muhyiddin, yang juga Menteri Dalam Negeri pada sidang akhbar selepas pelancaran Dasar Keselamatan dan Ketenteraman Awam pada Khamis (3 Okt).

Presiden Bersatu juga berkata kerusi itu kemungkinan besar akan ditandingi oleh partinya, berdasarkan susunan tempat persetujuan Pilihan Raya Umum Ke-14.

“Berdasarkan dasar Pakatan Harapan, kerusi itu harus kekal sebagai kerusi Bersatu, kerana ia dipertandingkan oleh penyandang Datuk Dr Md Farid Md Rafik,” kata Muhyiddin.

Beliau menambah bahawa beliau akan mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa pilihan raya Pakatan Harapan di Muar untuk membincangkan strategi pilihan raya kecil itu.

commentsComments

Artikel Secara Terus

Dapatkan berita dan informasi terkini secara terus ke email anda.

Polls

Yang manakah paling penting buat anda sebagai rakyat ?

View Results

Loading ... Loading ...
wa

Kerusi Parlimen Terikini

PAKATAN HARAPAN 119
BARISAN NASIONAL 39
GABUNGAN PARTI SARAWAK 19
PAS 18
BEBAS 13
WARISAN 9
LAIN-LAIN 4
KOSONG 1
pdrm

Promosi Tularr

Dapatkan gadget phone dengan harga gila-gila murah
Pembekal dan pengeluar susu, dadih dan yogurt berperisa kawasan Lembah Klang
Kewangan digital terus meningkat. Simpan di sini.