TERKINI
Politik

Ingat musuh sebenar, Pemuda DAP memberitahu rakan-rakan PH

October 23, 2019 10:59 am – Kamal Hafiz

KUALA LUMPUR, 22 Okt – Anggota parti komponen Pakatan Harapan (PH) perlu memberi tumpuan kepada memenuhi inisiatif pemerintah yang memerintah untuk kemakmuran negara dan bukan bertengkar antara satu sama lain, kata Naib Ketua Pemuda DAP hari ini.

Muhammad Shakir Ameer Mohideen mengingatkan kepada sekutu-sekutunya bahawa mereka tidak sepatutnya memberi peluang kepada bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak atau memberi bola tanggung kepada Barisan Nasiional (BN) dan PAS.

“Kesalahfahaman semasa hanya akan mewujudkan persepsi negatif terhadap Pakatan Harapan secara keseluruhan,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau mengakui konflik antara pemimpin Pemuda parti dan rakan mereka di Parti Pribumi Bersatu Malaysia di tengah pertengkaran antara parti politik komik propaganda Cina yang ditulis oleh bekas anggota DAP.

“Kenyataan oleh sekutu Pakatan Harapan yang mengkritik satu sama lain hanya akan memakan kita semua.

“Kita mesti ingat bahawa musuh politik kita adalah Barisan Nasional dan PAS yang cuba membentuk kerajaan melalui pintu belakang,” kata Muhammad Shakir.

Beliau menyeru rakan-rakan dan rakan-rakannya untuk memberi tumpuan kepada merealisasikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2020 yang dilancarkan awal bulan ini, yang bertujuan untuk memperluaskan pai ekonomi dan menyediakan semua rakyat Malaysia dengan kepingan yang sama, tanpa mengira latar belakang sosial, perkauman, umur dan serantau mereka.

“Inisiatif sedemikian penting dan akan memberi manfaat kepada rakyat Malaysia dalam jangka masa panjang. Sebagai pemuda Pakatan Harapan, kita harus memberi tumpuan untuk menyebarkan maklumat tersebut, “kata Muhammad Shakir.

commentsComments

Artikel Secara Terus

Dapatkan berita dan informasi terkini secara terus ke email anda.

Polls

Yang manakah paling penting buat anda sebagai rakyat ?

View Results

Loading ... Loading ...
wa

Kerusi Parlimen Terikini

PAKATAN HARAPAN 119
BARISAN NASIONAL 39
GABUNGAN PARTI SARAWAK 19
PAS 18
BEBAS 13
WARISAN 9
LAIN-LAIN 4
KOSONG 1
pdrm

Promosi Tularr

Dapatkan gadget phone dengan harga gila-gila murah
Pembekal dan pengeluar susu, dadih dan yogurt berperisa kawasan Lembah Klang
Kewangan digital terus meningkat. Simpan di sini.